Sunday, May 13, 2012

Awas!! Babi Berada Di Mana-mana !! Mungkin Di Mulut Anda!!


Babi.....Babi....Babi.... Sape tak kenal dengan haiwan paling popular nie... Seekor haiwan yang mempunyai hidung yang comel....leher yang seakan takde.... Berekor kontot... berkaki kontot... Dan apabila berlari....dia cuma tau nak pegi stret jer..... Sekurang-kurangnya si babi bergerak di jalan yang lurus lagi kan....he he he.. Tapi awas!! Babi berada di mana sahaja anda berada.... Mungkin berada di mulut korang juger...

Untuk makluman kepada pembaca.... babi diekspoitasikan sepenuhnya oleh orang barat untuk dijadikan apa jua barangan untuk kegunaan kita.... Dari produk kecantikan....hingga la ke produk makanan...Semuanya diselitkan jugak kandungannya dari babi-babi yang sememangnya kebabian nie... Orait...kenapa babi?

Babi atau nama baiknya khinzir nie... memang dikenali seekor binatang atau haiwan yang sangat cepat produktivitinya.... Seks dia memang kuat... sesape yang gila seks tu....memang patut dipanggil babi...he he... Ok...ok...apa-apa pun jangan mencarut... Oleh sebab produktivitinya tinggi...maka tidak risau ler pasal bekalan untuk dijadikan apa-apa juga produk kan.... Kos memeliharanya juga murah....sebab babi boleh hidup walaupun persekitarannya tidak sesuai untuk haiwan lain.... So.....kos jimat... bekalan berterusan... 

Ada spekulasi jugak....mengatakan depa guna babi sebab nak kurangkan bersih dan suci seseorang muslim... Ye ler...bila muslim makan benda haram.... darah dagingnya tidak suci lagi... Dari darah dagingnya turun ke anak-anak.... Dari anak-anak turun ke cucu-cucu.... Semua generasi dah makan benda haram TANPA DISEDARI.... Maka berjaya la depa mengotorkan darah suci seorang muslim... Dan secara tak langsung.... Level keimanan makin jatuh dan jatuh disebabkan kita selalu duk makan atau guna benda haram... 

Ok.... persoalannya.... betul ke babi berada di mana-mana? Tak nampak pun.... Mungkin ada yang dah tau yang sesetengah kasut diperbuat dari kulit babi.... Mungkin ada yang dah tau yang pizza atau hot dog di negara Eropah mengandungi unsur babi... Tapi tau ke korang yang sesetengah handset cover pun ada kandungan babi.. Lips stick... Perfume...Yogurt... topeng rawatan muka... malah ada juga di dalam roti! Ice cream pun ada.... berus makanan.... malah terdapat dalam sos-sos makanan!! Oh.....maggie dan coklat bar pun orang cakap ada beb!

Klik kalau nak besarkan gambar
Mungkin ada yang rasa benda nie remeh sesangat.....sebab korang tak rasa pun makan babi... tak rasa sentuh babi.....tak rasa zat babi pun...sebab cuma kandungan kecil saje yang dicampur dalam produk-produk tu.... Tapi kesannya sangat hebat...

Contoh.... citer sorang budak tahfiz... sememangnya hebat menghafal Quran... depa boleh ingat satu Quran tu... Balik kampung.... depa makan la nasi goreng di sebuah kedai makan.... Dua tiga hari kemudian balik semual ke sekolah tahfiznya...Bila cuba dibaca hafalannya.....DIA LUPA!! Dan dikatakan....kedai makan tu menggunakan sedikit ilmu pelaris untuk menarik pelanggannya..... Nampak tak kesan bila termakan makanan yang "kotor"... Dan cuba bayangkan jika korang termakan atau terguna produk yang ada unsur haram macam babi.... Banyak mana "kotor"nya...


Bila selalu termakan benda "kotor"...terguna sesuatu yang "kotor".... Hati kita yang bersih akan menjadi semakin gelap dan gelap.... Jika korang jarang pulak membuat amal dan selalu meninggalkan ibadah... "kotoran" yang melekat akan semakin banyak dan banyak... Sehingga la hati korang menjadi gelap gelita...Sememangnya masa nie mungkin korang dah jadi "mayat hidup" je kat bumi Allah nie.... Pernah tengok citer ZOMBIE? Macam tu ler korang dari pandangan simbolik... 

Bagaimana pulak berada di mulut korang tu? Adakah  sebab pakai lips stick yang mengandungi unsur babi? Bukan......tidak..... nehi babuje... Itu adalah sebab korang selalu duk puja si binatang babi tu... Masa mencarut! he he he... Dah elak sumer jenis produk babi.... dah elok dah... tetiba ada sekor melekat di mulut... Bila dah marah sangat...keluar dua tiga ekor sekaligus... Lagi banyak dari yang digunakan dekat produk-produk tu.... kan? Hihihi..

P/S: Aku pernah bela babi jugak dulu.....Dalam game Farmville...gyahaha... -_-"

3 comments:

pOHon HiJAu said...

Nauzubillah..

aizamia3 said...

moga dijauhkan..

ema said...

nauzubillah. mmg takot dengan penyebaran bnatang ni

Ping your blog